Előfizetői tartalom

Még mondja valaki, hogy nem értékes a sivatag!

Portfolio
Bár korábban úgy gondoltuk a sivatag semmire sem jó, most mégis jelentős kereslet mutatkozik ezen területek iránt. Egy év alatt az ár 500 dollár/hold-ról 10 ezerre ugrott fel az élénkülő érdeklődés következtében, melynek oka, hogy a sivatagi területek kiváló lehetőséget nyújtanak a napenergia kiaknázásához szükséges erőművek létesítésére - írja a Napi Gazdaság.

Ha azt gondoltuk, hogy a sivatag területe csupán értéktelen homok, akkor bizony nagyot tévedtünk, a megújuló energiaforrások előtérbe kerülésével kiderült, hogy még ezek is hasznosíthatók. Az ilyen térségek ugyanis kiváló lehetőséget teremtenek a Nap energiáját kihasználó hőerőművek létesítésére. Az elmúlt két évben jelentősen megnőtt a kereslet a sivatagi telekek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés