Előfizetői tartalom

Álmodozni jó! - Tényleg feléleszthető a Rákóczi út?

Portfolio
A Rákóczi út a 70-80-as években fénykorát élte, a Nagykörút mellett a kiskereskedelem egyik legfontosabb helye volt, egymást érték az üzletek, ha valamit itt nem lehetett megkapni, akkor sehol máshol. A Kossuth Lajos utcával közösen itt volt a legtöbb, szám szerint 6 áruház Budapesten, az Úttörő, a Verseny, a Csillag, a Lottó, a Corvin és az Otthon áruház, s a legnagyobb könyvesbolt a városban. A korábbi fény mára azonban nem csak megkopott, de teljesen el is tűnt. Az erre járókat bezárt üzletek, vagy olcsó, alacsony minőségű árut értékesítő boltok fogadják, az előbb említett hat áruház már régóta nem működik.

A Budapest Szíve Program keretében ugyanakkor megnyílhat az út a korábbi pompa visszanyeréséhez, s a keleti kereskedelmi folyosó felélesztése már nem csak a Rákóczi és Kossuth Lajos utcákat érintheti, hanem meghosszabbodhat a Kerepesi úttal, így teremtve kapcsolatot a Dunával, az V. kerülettel, és az Örs vezér térrel. Sokan az Andrássy út megújulását emlegetik példaként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés