Előfizetői tartalom

Közel-keleti kézben a Chrysler Building

Portfolio
Az Abu Dhabi Investment Council szerezte meg a New York-i Chrysler Building 75%-át. A legendás felhőkarcoló 1930-as építésekor New York legmagasabb épülete volt. A közel-keleti befektetők figyelme mind gyakrabban fordul a nyugati -amerikai és európai- ingatlanpiacok irányába, a dollár gyengülése és a kereskedelmi ingatlanok áresése mágnesként vonzza az USA-ba az Öböl menti országok állami vagyonalapjait és magánbefektetőit.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az Abu Dhabi Investment Council tárgyalásokat folytatott New York-i legendás Chrysler Building megvásárlásáról. A tárgyalások lezárásával az Öböl menti emírség állami befektetési alapja 75%-os részesedést vásárolt az épületben az Prudential Financialtól - írja a Napi Gazdaság. A fennmaradó 25% továbbra is a Tishman Speyer Properties...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés