Előfizetői tartalom

Tovább folynak a légi csaták - Leköröznek a szlovákok?

Portfolio
Az állami tulajdonban lévő pozsonyi repülőtér bővítését jelentette be a Robert Fico szlovák miniszterelnök. A jelenleg 2.6 milliárd fő utaskapacitású repülőtéren 2010 májusáig új terminált építenek, amellyel kapacitása 3.5 millió főre emelkedik. A kormány a légikikötő teherforgalmi részlegének magánkézbe adását, illetve bővítését is tervezi. Pozsony a fejlesztésekkel kapcsolatteremtő helyszín lehet Ázsia és Nyugat-Európa között - írja a Napi Gazdaság.

A 2.9 milliárd koronás (körülbelül 23 milliárd forint) beruházás befejeztével a jelenlegi terminált is felújítják, amellyel az évi kapacitás 5 millió főre emelkedik. A szlovák főváros arra törekszik, hogy kapcsolatteremtő helyszín legyen Ázsia és Nyugat-Európa között. A kormány ezzel párhuzamosan tervezi a repülőtér teherforgalmi részlegének magánkézbe adását....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés