Előfizetői tartalom

Összehúzták magukat a bankok - Stratégiai döntések nem várhatók

Portfolio
2008 első negyedévében Európa-szerte 6 százalékkal csökkent a bankszektor irodabérleti aktivitása 2007 utolsó negyedévéhez viszonyítva derül ki a Cushman & Wakefield “Európai bankszektor" kutatásából. A csökkenés elsősorban annak köszönhető, hogy a bankszektor továbbra is a hitelválság hatása alatt áll. Európa 15 legfontosabb banki központjában közel 222,000 négyzetméter tranzakció zárult le 2008. első negyedévében. A bankok által kibérelt irodaterület az összes irodabérleti tranzakció több mint 10 százalékát adta ebben az időszakban.

Budapesten is volt némi mozgolódás. Guy Douetil, a C&W európai banki csoportjának vezetője elmondta: “Az irodabérleti aktivitás tovább csökkent az év első negyedévében, a banki tevékenységek lassulásának köszönhetően. A 222,000 négyzetméter bérleti aktivitás mögött néhány jelentős, a gazdasági bizonytalanság előtt megkezdett ügylet áll. Ezeket a korábban megkezdett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés