Előfizetői tartalom

2003 előtti szinten az ingatlanbefektetési piac - Kényszerértékesítésekre is sor kerülhet

Portfolio
Kevés jelentenivaló akad a befektetési piacon, mert az szinte megállt 2008. január óta. A 2007-es rekordévet követően, amikor a befektetési piac elérte az 1,8 milliárd eurót, az idei év minden várakozást alulmúl. 2008. első félévében egyetlen intézményi szintű irodaépületet sem értékesítettek, és az ipari illetve a kiskereskedelmi szektorban is vérszegény volt a teljesítmény. Az idén végrehajtott tranzakciók értéke az összes szektort egybevetve 113 millió euró.

A jelenleg ismert, folyamatban lévő tranzakciók az év végéhez közeledve mintegy 400 millió euróra emelhetik a értéket, de ez a 2003. előtti szintre viszi vissza a piacot - vont gyors mérleget Rémi Couture, a Colliers Magyarország Kft. piackutatási divíziójának igazgatója. A jelenlegi tranzakciók 36 %-a elsősorban kiskereskedelmi ingatlanokat, 35 %-a ipari létesítményeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés