Előfizetői tartalom

London belvárosa is szenved?

Portfolio
Az NB Real Estate legfrissebb adatai szerint a kihasználatlansági ráta áttörte a lélektani határnak számító 10%-os szintet London belvárosának irodapiacán (London City). A ráta a második negyedévben 10.2%-ra emelkedett az előző negyedév 9%-os adatához képest. A kihasználatlansági ráta emelkedéséért London "békeidőben" egyébként kiválóan teljesítő irodapiacán ismét a pénzügyi szektor gyengélkedése a felelős. Mindehhez hozzájárul számos új spekulatív fejlesztés piacra kerülése is, amely jelentős túlkínálatot eredményez - írja a PropertyEU.

Az NB Real Estate ingatlan tanácsadó cég adatai szerint az említett londoni részpiacon a hozamok az első negyedév 5.5%-áról 5.75%-ra emelkedtek az piaci értékek zuhanása miatt. Az emelkedő hozamok hosszú távra tervező, tőkeerős befektetőket vonzanak, többek között német ingatlanalapokat, illetve közel-keleti befektetőket. A magas finanszírozással operáló szereplők ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés