Előfizetői tartalom

Miért nincsenek zöld irodaházak Budapesten?

Portfolio
A hazai irodapiacon ma még ritkán találkozunk zöld irodafejlesztésekkel; az egyébként jó marketing értékkel bíró koncepció - egyelőre - főként a saját használatú irodaházak esetén valósul meg. Ez a felfokozott fejlesztői verseny hatására az igen közeli jövőben változni fog, hiszen a megfelelő bérbeadási ütem fenntartásához egyre inkább szükség van a kreatív, egyedi fejlesztői koncepciókra. A zöld irodaház esetén a fejlesztő a kezdeti nagyobb volumenű beruházás miatt viszonylag későbbi megtérüléssel számolhat, ugyanakkor az üzemeltetésnél jelentkező megtakarítások az irodaház gyorsabb feltöltését, majd az épület kedvezőbb hozamráta melletti értékesítését segítik elő - derül ki a ESTON zöld irodaházakról szóló tanulmányából.

A zöld hatékony. Bár az üvegházhatás és a világméretű felmelegedés szoros kapcsolatát számos szakértő vitatja, az üvegházhatást kiváltó gázok kibocsátásának csökkentése egyértelműen szükségszerű. A nagyobb gázemisszió rendszerint a nagyobb energiafelhasználással köthető össze, ezért az erőforrások hatékony felhasználása, és a takarékosság nem csak anyagi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés