Előfizetői tartalom

Gyors növekedés előtt áll a régió logisztikai ingatlanpiaca

Portfolio
A közép-kelet-európai régió logisztikai piaca jelentős növekedése lőtt áll, így az elkövetkező években várhatóan a a befektetők érdeklődésének középpontjába kerül - derül ki a CB Richard Ellis legfrissebb, "Ipari és logisztikai ingatlanok a jövőben " című elemzéséből. A kelet-közép-európai a háztartások fogyasztásának növekedési üteme a következő öt évben meghaladja majd a nyugat-európai lakosság fogyasztását, amely további lökést adhat a gazdasági növekedésnek. Mindez magával hozza a nemzetközi kereskedelmi cégek régióbeli jelenlétének erősödését, amely a logisztikai és disztribúciós központok iránti kereslet növekedésének következményeképp közvetlenül érinti a logisztikai szektort.

A nagy nemzetközi kereskedelmi láncok jelenléte a régióban meglehetősen egyenetlen, ugyanakkor a modern bevásárlóközpontok számának emelkedéséből következően, ezek növekedési potenciálja óriási. A CBRE elemzése szerint a kiskereskedelmi ingatlanterületek fejlesztése rendkívül dinamikus lesz a következő néhány évben. Jó példa erre Szerbia, ahol a mai kínálathoz képet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés