Előfizetői tartalom

Mihez kezdjünk kastélyainkkal?

Portfolio
Akit vonzanak a régmúlt idők épületei, biztosan szívesen laknak egy ilyen kastélyban, vagy kúriában. Az árak meglehetősen különbözőek, de akár már 12 millió forintért is hozzájuthatunk egy felújításra szoruló kisebb kúriához. De ezeket félretéve igen is fontos probléma, hogy ma nem igazán mutatkozik kereslet az ilyen ingatlantípusok iránt, melyek csak pusztulnak, s mire igény lenne rájuk, talán már nem is fognak létezni. Pedig hasznosításuk nem lenne reménytelen, számos külföldi példa mutatja, hogy akár profit, akár non-profit alapon ki lehet hozni belőlük a maximumot.

Magyarországon a Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesületének adatai szerint 2000 kastélysorsú történelmi épület áll, melyek közül 400 "európai értelemben" is kastélynak nevezhető. A XX. század közepén, a második világháború után, a korábban magánkézben lévő épületeket államosították, s a rendszerváltást követően nagyrészük abban is maradt. Ennek oka, hogy bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés