Előfizetői tartalom

Drága és kockázatos - Már nem megy a horvát ingatlan?

Portfolio
Az Adria továbbra is gyönyörű, Horvátország fejlődik, az ingatlannyilvántartás és a szabályozás tisztul. A magyar vásárlóknak azonban egy kicsit elment a kedve a horvát nyaralótól: az ingatlanvásárlás még mindig kockázatos és az árak az egekbe szöktek. A hatóságok és az ingatlanforgalmazók szerint kevesebb adriai ingatlant vásárolunk - írja az Index.

A horvát hatóságok nyilvántartása szerint alig 500 magyar állampolgár tulajdonjogát jegyezték be horvát ingatlanra 1991 óta, illetve az elmúlt 17 évben mindössze 1225 engedélykérelmet nyújtottak be magyarok. Ebből 120 kérelmet elutasítottak, a többi ügyet pedig még nem bírálták el - nyilatkozta a zágrábi magyar nagykövetség külgazdasági szakdiplomatája. A hivatal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés