Előfizetői tartalom

Hotelbe menekül a tőke

Portfolio
Tárgyalásra siető üzletemberek, reptérre induló taxi, andalgó turisták, fényképezőgép csattogás, cipekedő londiner... A színfalak mögött pedig milliárd dolláros ügyletek. A hotelpiac jelenleg az ingatlanbefektetések egyik legaktívabb szegmense. Bár a pénzügyi válság az elmúlt pár hónapban a hotelszektort is megtépázta, a piaci szereplők meglepő optimizmussal tekintenek a jövőbe. Az elkövetkező időszakban hotelbefektetés ígéretes alternatívát jelenthet a megváltozott körülmények között helyét kereső tőkének.

A rekordok éve. A globális hotelpiac 2007-ben újabb rekordot döntött, ahogy 2003 óta minden évben. A tranzakciók közel 113 milliárd dolláros összértéke 56%-os növekedést jelent 2006-hoz képest. Ugyanakkor a tranzakciók rekord alacsony hozamszinteken realizálódtak. Mindez annak dacára, hogy a subprime válság kirobbanása a hotelpiaci növekedést is kettétörte. A tavalyi év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés