Előfizetői tartalom

Brit befektetők uralják az ingatlanpiacot

Portfolio
2007 több szempontból is rekord évnek számított. A teljes tranzakciós forgalom hozzávetőlegesen elérte a 2 milliárd eurót, ami 250%-kal haladta meg az előző évi értéket és az eddigi legmagasabb volt. Történt mindez 2007 negyedik negyedéve igen gyenge teljesítményének ellenére. A forgalom 90%-át az iroda és a kereskedelmi szektor tette ki. A megkötött tranzakciók nagysága átlagosan 55 millió euró körül mozgott, ami döntően két, a második félévben létrejött nagy összegű üzlet eredménye. A DTZ elemzésében a befektetési piac főbb eseményeit foglalja össze.

A legnagyobb összegeket Egyesült Királyságbeli befektetők költötték; nevükhöz fűződik az üzletek mintegy 40%-a. Jelentősek még a németországi, ausztriai és franciaországi befektetők is, mindegyikük 10%-nál nagyobb részesedéssel rendelkezik a befektetések teljes volumenét tekintve. A legnagyobb tranzakció az angol aAIM intézményi befektető nevéhez fűződik, mely 380 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés