Előfizetői tartalom

Téglából kellene, de csak panel kerül

Portfolio
Nyugat-Dunántúlon továbbra is a túlkínálat jellemzi a piacokat, ahol az eladók gyakran az újságokból tájékozódva az eladási árak fölött kínálják lakásukat. Győrben a legkeresettebbnek a panel és kis téglalakások számítanak, szemben Szombathellyel, Zalaegerszeggel és Sopronnal, ahol inkább csak téglaépítésű egyedi fűtéses lakást szeretnének vásárolni az emberek. Ezt azonban sokak esetében keresztülhúzhatják a magasabb árak, s panellakás lehet a téglaépítésű lakáskeresés vége. Ugyan akad néhány Ausztriából érkező, aki Magyarországon szeretne lakáshoz jutni, de a városok a határ közelsége ellenére sem igazán vonzzák a külföldi vásárlókat.

A kényszer nagy úr, győz a panel. A panellakások közül minden városban jellemzően az egy-másfél szobás, vagy az egy plusz két félszobás 45-55 nm-esek a keresettek. A vásárlók zöme elég vegyes, de mindenhol elmondható, hogy zömében a fiatalok mozgatják a piacot, s a nyugdíjas korosztály vonakodik a panellakás vásárlástól. Győrben a Duna house helyi irodájától származó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés