Előfizetői tartalom

Lassul a bolgár ingatlanhullám

Portfolio
A hitelpiaci válság továbbgyűrűző hatásait Bulgária is megszenvedi, a korábbi brit és ír befektetők elpártolni látszanak a bolgár tengerpartoktól és hegyvidéki nyaralóhelyektől, ugyanakkor az ingatlaneladókat orosz ajkú, román és skandináv magánszemélyek egyre növekvő érdeklődése kárpótolja. A kereslet inkább a több szobával és magasabb szolgáltatási szinttel rendelkező prémium kategóriás ingatlanok felé tolódik.

A Colliers International legfrissebb felmérése szerint az apadó kereslet nyomán 2007 második felében az ingatlanok kínálata is csökkenni látszik a 70-es, 80-as évek nosztalgiáját idéző nyaralóhelyeken. A piacon újonnan megjelenő ingatlanok száma a tengerparti nyaralók éves (2006H2/2007H2) 65%-os, illetve hegyvidéki ingatlanok 170%-os kínálatbővülésével szemben összesítve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés