Előfizetői tartalom

Stagnálást vár az Ecostat az ingatlanpiacon

Portfolio
Az Ecostat IngatlanBarométer 2007. évi összesített indexe 44.4 százalék. Az éves index, amelyet az ingatlanpiacon résztvevő csoportok négy negyedévi véleményeinek összességéből számítunk 0.5 százalékponttal maradt el a 2006. évi és 9,1 százalékponttal a 2002-es eddig mért legmagasabb (53.5%) értéktől. Az Ecostat szerint a 44.4 százalékos összesített érték azt mutatja, hogy 2007-hez képest az ingatlanpiac 2008-ban is stagnálni fog. A piac szereplőinek teljesítménye módosult, a keresleti piacot egyre több szegmensben a kínálat túlsúlya váltotta és váltja fel.

Csökkent a Barométer. Az ingatlanpiac szempontjából a 2007. év egyértelműen stagnáló teljesítményű volt, a strukturális átrendeződés folytatódott, a lakásépítés és forgalmazás dinamikája mérséklődött, az infrastrukturális fejlesztések csak kismértékben erősödtek. A 2008-ra vonatkozó előrejelzések szerint élénkülés a lakás- és építmény-felújítási piacon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés