Előfizetői tartalom

Bedőlhet a Gropius is? (korr.)

Portfolio
Rövid időn belül nehéz helyzetbe kerülhet az egyik nagy hazai építőipari vállalkozás a Gropius. A Napi Gazdaság értesülései szerint a cég finanszírozási problémái az ősz vége óta egyre szélesebb körben ismertek, híreik szerint az elmúlt év utolsó napjaiban több hitelbiztosító is visszavonta partnerei felé a Gropius Építőipari és Kereskedelmi Zrt.-re adott szállítói limiteket és erről értesítette a céget hitelező kereskedelmi bankokat is. A napilap értesülései szerint a Gropius helyzetét nehezíti, hogy már több felszámolási kérelem is érkezett a cég ellen, egyes piaci hírek szerint tartozása már meghaladja az egymilliárd forintot.

A 25 Plus áruházat, Tesco hipermarketet és több logisztikai központot is megépítő cég jelenleg legismertbb projektje a XII. kerületi önkormányzat megbízásából épített sportcentrum, melyet immár egy éve nem tudja átadni. A többfunkciós csarnokot tavaly tavasszal kellett volna átadni de a többletmunkák miatt eddig erre nem került sor. A 4 milliárd forintos beruházás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés