Előfizetői tartalom

Butikhotel a 200 éves épületből

Portfolio
Egy régi épület rekonstrukcióját követően az Október 6. utca sarkán ötcsillagos luxushotelt nyit meg a spanyol HI Grupo. Az 1800-as évek elején épült épület 2000 szeptembere óta műemléki védettség alatt áll, így a spanyol fejlesztőnek eredeti állapotába kell helyreállítania az épületet. A butikszálloda átadása 2009 elején várható, a fejlesztő még nem állapodott meg üzemeltetővel. A teljes beruházás kb. 12 millióba kerül, s a teljes projektet saját forrásból finanszírozzák.

Az öt emeletes, mintegy kétszáz éves műemléképület felújítása a fejlesztő szerint komoly kihívást jelent, tekintettel az építmény jelenlegi állapotára, a homlokzat és a főfalak speciális megerősítése nélkül az épületet bizonyosan nem lehetett volna megmenteni. A felújítás során speciális támasztórendszert alkalmazva rögzítik a homlokzati falakat. Az eljárás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés