Előfizetői tartalom

Az ír Quinlan-nel közösen fejleszt a Balatonnál az SCD

Portfolio
Az SCD Európa egyik meghatározó ingatlanbefektető csoportjával, a Quinlan Private-tel írt alá hosszú távú együttműködési megállapodást a Balaton-fejlesztési Program megvalósítására. A két társaság közös vállalat alapításáról állapodott meg, amely az előzetes tervek szerint 450 millió eurós beruházással többek között szállodákat, üdülőparkokat és más turisztikai létesítményeket fejleszt a Balaton körül. Az SCD igazgatóságának elnöke, Jászai Gellért a Portfolio-nak korábban már elmondta, hogy mindenképpen bevonnak egy - várhatóan külföldi - befektetőt a több száz millió eurós balatoni fejlesztéseik megvalósításához.

A felek a közeljövőben, 50-50%-os részesedéssel közös vállalatot alapítanak a program megvalósítására. Az egyes fejlesztések szakmai előkészítését az SCD végzi, míg a beruházások ütemezésében és stratégiai kérdéseiben a partnerek közösen döntenek. A QP közép-kelet-európai ingatlanfejlesztésekre specializált ága, a Quinlan Private Golub (QPG) szintén szorosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés