Előfizetői tartalom

Arab befektetők vitája Japánban

Portfolio
Japánban először emeltek kifogást ingatlan invesztícióval szemben, mely az iszlám törvényekkel ütközésben van. A kuvaiti Boubyan Bank által kezelt egyik alap és két japán partnere hétfőn akviráltak három Tokióban lévő irodaházat. A 4.83 milliárd yen (kb. 7.7 milliárd Ft) értékű tranzakcióval létrejött ügylet az első Japánban, mely ellenkezik az iszlám vallási törvénnyel, a Shariaval (jelentése: út, ösvény).

Az iszlám alaptörvényeket megfogalmazó Sharia mindennapi útmutatásokat ad a gazdasági élettel kapcsolatban is, eszerint pedig a Boubyan Global Real Estate Fund ingatlanalap és a japán Atlas Partners Japan vagyonkezelő társaságok által létrehozott pénzügyi tervezet becsomagolta a hitelkamatokat a konstrukcióba, ami ütközik azzal a vallási-morális elvvel, mely tiltja a kamatgyűjtést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés