Előfizetői tartalom

Megaberuházásból épült fel az új vásárközpont

Portfolio
Megnyitották Stuttgartban a három éve épülő, Németország legnagyobb beruházásaként számon tartott Új Stuttgarti Vásárközpontot. A zöldmezős fejlesztés mintegy 806 millió eurót emésztett fel, mely során 10 hektárnyi területen 105,200 négyzetméternyi csarnokot és hozzá kapcsolódó kiszolgáló épületeket, konferenciaközpontot (International Congress Stuttgart, ICS), 18,000 férőhelyes parkolóházat húztak fel.

Az ünnepi, megynyitó konferencián a Landesmesse Stuttgart GmbH ügyvezetői, - Ulrich Kromer és Roland Bleinroth -, a komplexumot "Európa nemcsak legmodernebb, de legszebbjének" is kikiáltotta. Az építkezést megelőző 10 éves huzavona során a beruházást ellenzők 10 különböző bíróságon (egészen a német Alkotmánybíróságig) torpedózták meg a projektet, mígnem az szabad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés