Előfizetői tartalom

Rekordkereslet a harmadik negyedévben

Portfolio
A CB Richard Ellis várakozásainak megfelelően 2007 harmadik negyedévében jelentősen erősebb volt a kereslet a magyarországi ipari és logisztikai ingatlanok piacán, mint az előző negyedévekben. A bruttó bérbeadás 71,700 nm volt, ami 27 százalékos növekedést jelent a második negyedévhez képest. Mivel az idei év eddigi negyedéveiben magasabb bérbeadást regisztráltak, mint tavaly, az összesített bérbeadási mutató 60 százalékkal magasabb a tavalyi év azonos időszakaihoz viszonyítva. Általában év végén a legmagasabb a kereslet, ami valószínűleg idén is így lesz. Ebben az esetben az éves mutató 40-45 százalékkal is növekedhet, és elérheti a 220,000 nm-t, ami Budapest és környékének ipari piacán rekord szintnek számítana.

A kínálat növekedése továbbra is lassú, csupán 19,100 nm új modern ipari területet adtak át a harmadik negyedévben. Több átadás is átcsúszik az év végére, amikor várhatóan magasabb lesz az új területek átadásának száma. Meg kell jegyeznünk azonban, hogy idén jelentősek volt a fejlesztések Budapest környékén kívül is. A stratégiailag jó elhelyezkedésű vidéki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés