Előfizetői tartalom

Lakáspiaci pangás jövőre is

Portfolio
A Jelzálogpiaci Bankárok Szövetségének (Mortgage Bankers Association, MBA) jóslata szerint az amerikai lakáspiaci recesszió a következő év harmadik negyedév végéig biztosan elhúzódik. A szövetség vezető közgazdászának véleménye szerint, ha a bizalom nem alakul ki újra a hitelpiacokkal szemben, abban az esetben a várakozó álláspont egészen 2009-ig eltarthat.

Doug Duncan, a csoport vezető elemzője a MarketWatch-nak elmondta: a lassuló nemzetgazdasági teljesítmény elsődleges oka időközben a visszaeső lakáspiac lett. A 2007-es használtlakás értékesítés a 2006-os bázishoz képest, mintegy 12%-kal esik vissza, összesen 5,72 millió egység lesz ez év végével bezárólag. Az értékesítés csökkenése tovább folytatódik 2008-ban is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés