Előfizetői tartalom

Utolértük Nyugat-Európát - Most mit érdemes venni?

Portfolio
A közép-európai ingatlanpiaci hozamok az elmúlt évek zuhanórepülésének következményeként mára gyakorlatilag megközelítették a nyugat-európai fejlett ingatlanpiacok szintjét. A befektetők dolga tehát közel sem olyan egyszerű mint néhány évvel ezelőtt, amikor a "minden játszik, minden nyer" elv alapján a folyamatos hozamcsökkenés (felértékelődés) önmagában jelentős megtérülést eredményzetett. Mibe fektetnek a megváltozott hozamkörnyezetben a külföldi intézményi befektetők?

A Cushman & Wakefield várakozásai szerint még ebben az évben a kiemelkedően prémium irodaházak tranzakciós hozamai Varsóban és Prágában megközelítik az 5%-ot, azt a szintet, ami alá már vélhetően nem nagyon csökkenhetnek. Budapestet ugyan érezhető hozamprémiummal árazzák a befektetők, ám a legtöbb nemzetközi intézményi ingatlanbefektető szemében a három város továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés