Előfizetői tartalom

Eldőlt: egyáltalán nem lesz új ingatlanadó, az eddigi rendszer változhat

Portfolio
A Pénzügyminisztérium azt javasolja a kormánynak: 2009 januárjától tegye lehetővé, hogy az építmény- és telekadót a helyi önkormányzatok egységes elvek mentén értékalapon is kivethessék - nyilatkozta a Népszabadságnak Veres János pénzügyminiszter. Ezzel tehát véglegesnek tűnik, hogy nem lesz új ingatlanadó Magyarországon (ebben a ciklusban). Egyelőre kérdés, leviszik-e a luxusadó határát 50 millió forintra a jelenlegi 100 millióról.

Veres azt követően mondta ezt, hogy egy pénteki lapértesülés beszámolt róla: az MSZP költségvetési munkacsoportja elvetette az új, értékalapú ingatlanadó jövő évi bevezetését. Kékesi Tibor ugyanakkor már jelezte: az önkormányzatok "segítséget kapnak", hogy értékalapon vessék ki az eddig is így kivetett telek- és építményadót.Kapcsolódó cikkünk2007.08.31 10:07...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés