Előfizetői tartalom

10%-kal emelkednek a lakásárak?

Portfolio
Az Ecostat 2007. II. negyedévi ingatlan-barométerének az év első negyedévi értékéhez viszonyítva 4.6 százalékos emelkedése főleg az ingatlan-beruházó és ingatlan-forgalmazó vállalkozások kiugróan magas optimizmusát tükrözi. E növekvő várakozást részben alátámasztja a KSH 2007. első fél évi legfrissebb jelentése a lakásépítésekről, építési engedélyekről, amely szerint a használatba vett lakások száma 2 százalékkal nőtt az elmúlt év azonos időszakához mérten. Továbbá több mint 21 ezer új lakásra adtak ki építési engedélyt, amely 7 százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőtti értéket. Az átlagosnál jobban nőtt (6%-kal) a vállalkozások által épített és értékesítésre szánt lakások száma. Az Ecostat szerint akár 10%-kal is emelkedhetnek a lakásárak.

Stagnáló lakáspiac. Az ingatlanpiacot középtávon élénk növekedés jellemezte, a dinamikus fejlődést az utóbbi években kiegyensúlyozott bővülés, majd 2006-2007-ben kisebb lanyhulás követte. A teljesítmények összetétele megváltozott. Az előző években a lakásépítések volumene magas volt, az irodapiac virágzott, a szállodaépítés, a kereskedelmi és ipari ingatlanok létesítése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés