Előfizetői tartalom

Túlméretezett a kormányzati negyed?

Portfolio
"25 év alatt 140 milliárd forintot takaríthat meg a költségvetés. Nadrágszíj meghúzás mellett ne épüljön kormányzati negyed. Tematikus park, városrész vagy elszigetelt kormányzati negyed születik?“ - hogy csak néhányat ragadjunk ki a kormányzati negyed kapcsán elhangzott hazai véleményekből. "A győztes terv ugyan végtelenül modern, ám alig különbözik a többi korszerű irodaháztól. A magyar főváros megérdemelt volna egy izgalmasabb, látványosabb kormánynegyedet“ - foglalta össze Hans Stimman, Berlin korábbi főépítésze több külföldi szakértő véleményét. A szakembereket és adófizetőket egyaránt megszólalásra késztető témában Michael Smithing, a Colliers ügyvezető igazgatója és szakértői fejtik ki véleményüket a kormányzati negyedről. Vélemény.

180 ezer négyzetméternyi irodaépület mintegy 6 ezer minisztériumi dolgozó számára 142.5 milliárd forint ráfordításból. Amikor egy kormány ilyen nagyszabású építkezés mellett dönt, természetes, hogy az adófizetők és szakemberek egyaránt vizsgálják, mi az üzenete a jelen és az utókor felé, gazdasági vonatkozásban jó döntés született-e, és végső soron hogyan fog...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés