Előfizetői tartalom

Tartósak a sötét felhők a lakáspiac fölött

Portfolio
A jelzálogpiac egyre kiterjedtebb válsága egyre nagyobb hatással van a lakáspiacra is, a maásodlagos jelzálogpiac összeomlása (és teljes jelzálogpiac bizalmi válsága) egyre nehezebb helyzetbe hozza mind az aktív és potenciális hitelfelvevőket, mind a jelzáloghitelezőket, végső soron pedig az egész amerikai lakáspiacot. A jelzáloghitelek feltételeinek megszigorítása és kamatlábainak növekedése visszaveti az ingatlanpiac keresletét, ami a lakásárak csökkenéséhez vezet, tovább rontva ezzel a rossz adósok amúgy sem túl kedvező helyzetét. Évekig nem lesz fellendülés az USA ingatlanpiacán?

A másodlagos jelzálogpiac (subprime market) válsága mostanra kihatott a jelzálogpiac más részpiacaira is. A jelzáloghitelezők az elmúlt hetek negatív eseményeinek hatására szinte egytől egyig megszüntették a nem hagyományos, az átlagosnál sokkal nagyobb kockázatot jelentő ún. Alt-A hiteleket, melyeket azon ügyfeleknek nyújtottak tömegével, akik a klasszikus feltételrendszerek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés