Előfizetői tartalom

Kormányzati negyed: japán-magyar csapat nyerte a pályázatot

Portfolio
A 17 pályázat közül egy japán-magyar koprodukció (Bernard Bea, Rabb Donát, Janesch Péter, Vági János, Szentirmai Tamás, Schreck Ákos, Kengo Kuma) tervei alapján épülhet föl az új kormányzati negyed a kormány ma nyilvánosságra hozott döntése értelmében. A fiatal tervezőkből álló csapat 20 millió forintot kap a pályázat megnyeréséért, míg a második Finta és társai iroda 19 milliós díjat kap.

Görözdi György a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Nyugati Pályaudvar mögötti 30 hektáros terület tulajdonjoga a napokban kerül át a MÁV-tól az államhoz, hogy felépíthesse rajta a győztes pályázók által megálmodott 140-160 ezer négyzetméteres irodakomplexumot, melynek a jelenlegi elképzelések szerint 2009-ig kell megépülnie a Nyugati pályaudvar mögötti területen....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés