Előfizetői tartalom

Kezdenek megijedni a befektetők?

Portfolio
Bár a nyugat-európai kereskedelmi ingatlanpiac továbbra is igen stabil képet mutat, a befektetőket egyre inkább eltántorítják a rendkívűl alacsony tranzakciós hozamok. A Knight Frank tanulmánya szerint a 4% alatti hozamok egyre több intézményi befektetőt hajtanak a másodlagos városok, speciális eszközök és kevésbé lefedett részpiacok felé.

A prémium irodaházak hozama a legérettebb nyugat-európai piacokon (London, Párizs, Dublin, Madrid) 4% alá csökkentek, miközben az európai alapkamatok ezt a szintet már meghaladják, hiszen az ECB irányadó rátája 4, míg a Bank of England-é 5.75%-on áll. Az irodapiacok tehát hiába teljesítenek kifejezetten jól (alacsony kihasználatlanság, aktív take-up) Nyugat-Európában, a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés