Előfizetői tartalom

Add el és vedd bérbe! - Gigászi összegek az orrunk előtt...

Portfolio
Soha nem látott mértékben növekszik az ún. sale-and-lease-back konstrukcióban megvalósuló ingatlantranzakciók száma és volumene Európában. A tranzakciók alapvetően a szállodaszektort és a kiskereskedelmi célokat szolgáló ingatlanokat érintik, de egyre több nagy multinacionális vállalat is székházának értékesítése mellett dönt. A visszabérléses tranzakciók ráadásul rekord alacsony hozamokat is eredményeznek, hiszen a bérlői kockázatot gyakorlatilag elfelejthetik a befektetők azzal, hogy a tranzakcióban eladóként részt vevő fél továbbra is az ingatlanban folytatja működését bérlőként.

Az európai kereskedelmi ingatlanpiacon a sale-and-lease-back tranzakciók éves volumene 2007-ben a CBRE várakozásai szerint eléri a 30 milliárd eurót, ami a piac megduplázódását jelenti az előző évhez képest, a prognózisok szerint azonban ez a szám jelentősen tovább nőhet az elkövetkezendő 2 évben. Egyre több vállalat fedezi fel ugyanis az ingatlanvagyonában rejlő hatalmas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés