Előfizetői tartalom

Stadionokat épít Magyarország - Hol, kinek, mikor, mennyiért?

Portfolio
A közelmúltban elfogadott új Nemzeti sportstratégia szerint a jövőben a 2012-es EB rendezésének meghíusulása ellenére is több jelentős sportlétesítmény épülhet meg Magyarországon. A stratégia szerint meg vizsgálni a Puskás Ferenc Stadion helyén egy (2008-2010 között megépülő) multifunkcionális stadion építésének lehetőségét - írja a VG.

A dokumentum azt írja elő, hogy Magyarországon összesen 4-5 világverseny megrendezésére alkalmas, az UEFA előírásainak megfelelő stadiont kell megépíteni. A stratégia azonban konkrét beruházási összegeket nem említ, azonban nagy hansúlyt kap benne az állami források és a magántőke közti együttműködés megteremtése. Az eredeti tervek szerint az EB 2012-es megrendezéséig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés