Előfizetői tartalom

Immoeast: Ausztria egy adóparadicsom

Portfolio
Ausztriában nincs szükség az adóoptimalizált ingatlanalap konstrukció, a REIT (Real Estate Investment Trust) bevezetésére, mondta el egy interjúban Karl Petrikovics, az Immoeast vezérigazgatója. A PropertyEU című magazinnak a vezető kifejtette, hogy Ausztriában a tőzsdén jegyzett ingatlanbefektetési alapok adóhelyzete a REIT-ek nélkül is optimális, így nincs igazán létjogosultsága a bevezetésnek.

A 2-3%-os osztrák adóterheknek köszönhetően 2006-ban az Immofinanz (az Immoeast 50.5%-os tulajdonosa) mintegy 500 millió eurós profit után mindössze 4 millió euró adót fizetett, ennél kedvezőbb feltételeket a REIT sem hozhatna - összegezte a helyzetet Petrikovics. A régió legnagyobb ingatlanbefektetőjének vezetője hangsúlyozta, hogy a jelenlegi helyzet igen hasonló a REITe-ekhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés