Előfizetői tartalom

A kormányzati negyed húzza a lakásárakat - Vagy mégsem?

Portfolio
Ahogy megszületett a kormány döntése az új kormányzati negyed leendő helyszínéről, elindult a tallgatás a környék lakásárainak emelkedéséről. A lakásukat áruló tulajdonosok természetesen azonnal indokoltnak érezték 10-20%-kal megemelni az irányárukat, s akik pedig esetleg nem emeltek volna, azok az eredetileg meghirdetett árból nem hajlandóak engedni. A kérdés azonban az, hogy a kínálati oldalhoz hasonlóan a keresleti oldal is érzi -e a kihagyhatatlan lehetőséget, vagy egyelőre a befektetési céllal vásárlók, vagy az új kormányzati negyed mellé vágyók kivárnak vásárlásaikkal. A VI. és a XIII. kerület Nyugati pályaudvarhoz közel eső részeit vettük fókuszba. Lesz -e felértékelődés és mennyiért vehetünk ingatlant a környéken most?

Mindenképpen érződik a kormányzati negyed hatása a XIII. kerület Nyugati pályaudvar mellett fekvő részén, hiszen az eladók - a leendő kormányzati negyed közelségével indokolva - jellemzően 10-20%-kal adják már drágábban a lakásukat vagy az eredeti árból nem hajlandóak már engedni - mondta el a Portfolio.hu-nak a Duna House tapasztalatait Murányi Ákos, a cég vezető elemzője....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés