Előfizetői tartalom

Leszabályoznák a belvárosi teraszokat

Portfolio
Még szinte életbe sem lépett, máris felfüggesztette Rogán Antal polgármester azt az V. kerületi (tulajdonosi és elidegenítési bizottság által hozott) döntést, mely 10-15 cm magas, fából készült dobogó építésére kötelezte volna a kerületben teraszt is üzemeltető vendéglátósokat - írja a Népszabadság. A rendelet a kávézók, éttermek túlterjeszkedését lett volna hivatott meggátolni, azaz azt, hogy a megfizetett (átlag 280 ft/nm) területnél nagyobb helyet foglaljanak el az utcából.

A határozatot azonban Rogán Antal polgármester felfüggesztette és saját hatáskörbe kérte a döntést. A polgármester a teraszok ügyében átlátható rendet és ellenőrízhetőséget akar, a dobogós megoldásnak azonban több hátránya is volt, egyrészt drága, másrészt nem rugalmas, s adott esetben a forgalmat - parkoló mentőautót pl. - is akadályozhatja. A polgármester ezért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés