Előfizetői tartalom

Illegális kínai importcsempe, hiánycikkek - Merre tart az építőanyagok piaca?

Portfolio
Elszállnak az építőipari alapanyagárak? Nem kapunk szigetelőanyagot építkezésünkhöz, mert hiány van a piacon? Ezek a kérdések részben jogosan merülnek fel, ám az összkép ennél sokkal kiegyensúlyozottabb, s általános árszáguldásról közel sem indokolt beszélni az építőipari alapanyagárak esetében. Pánikkeltés helyett érdemes megvizsgálni az egyes termékcsoportok piacán zajló folyamatokat és megvizsgálni, hogy mely alapanyagok ára emelkedett tényleg drasztikusan.

Nincs kőzetgyapot.... A legtöbb építőipari alapanyag esetében az általunk megkérdezett kereskedők, építőipari cégek nem tapasztaltak kiugró árnövekedést, amit a KSH építőipari árindexe is alátámasztani látszik, hiszen az 2007 első negyedévében - év/év alapon - jellemzően 8% körül alakult, míg a fogyasztói árindex ennél magasabb értékeket produkált. Ha visszatekintünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés