Előfizetői tartalom

Több lakás épül mint tavaly

Portfolio
Idén újra bővülni látszik a fővárosi újlakáspiac a Budapesti Lakásprojekt Adatbázis legújabb adatai szerint, melyben a budapesti négylakásos, vagy annál nagyobb projekteket vizsgálta. Míg az adatbázis 2004-ben 119 átadott újlakásprojektet regisztrált, addig 2005-re ez a szám 60 százalékkal megnőtt (195 darabra). A folyamat 2006-ra megfordult, visszaesés volt tapasztalható, már csak 130 projekt készült el. 2007-ben azonban újra emelkedni látszik a projektek száma, idei átadással 140 projekt került az adatbázisba.

Ennek oka lehet egyrészt, hogy a korábbi, 2006-os átadással tervezett projektek kivitelezése elhúzódott és átcsúszott az idei évre, másrészt a fejlesztők a tavaly tapasztalt keresletvisszaesést csak ideiglenesnek tartják, és a kereslet bővülését várják már ebben az évben.A vizsgált időszakban folyamatosan nőtt a projektekben megépülő lakások száma: míg 2005-ben átlagosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés