Előfizetői tartalom

László Csaba az ingatlanadóról: legalacsonyabb adókulcs, legszélesebb adóalap

Portfolio
László Csaba volt pénzügyminiszter szerint az ingatlanadót a lehető legszélesebb körben és a legalacsonyabb, egységes kulccsal kellene bevezetni, a szociális szempontokat pedig a szociálpolitikán keresztül venné figyelembe. Szerinte a jogszabálytervezetet akkor is nyilvánosságra kellene hozni heteken belül, ha maga a döntés őszre halasztódik, hiszen így még lenne fél évük a vállalatoknak és az önkormányzatoknak a felkészülésre - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak a KPMG adópartnere.

A volt pénzügyminiszter kifejtette, hogy elvi alapon az egységes adókulcs lenne a megfelelő, ő különbséget legfeljebb a kereskedelmi- és a lakóingatlanok megadóztatása között tenne, a kereskedelmi ingatlanokat nagyobb adóval terhelné. László Csaba elmondta, hogy mivel az adóbevétel az önkormányzatoké lenne, ezért az állami vállalkozói vagyon mellett a központi intézmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés