Előfizetői tartalom

REITélyes szabályozás - Maradnak a kiskapuk Németországban?

Portfolio
Hosszú politikai és közgazdasági vitát követően elfogadták Németországban a REIT-törvényt, ami tulajdonképpen egy politikai kompromisszum érdekes végeredménye lett. Az ún. G-REIT egyik legfontosabb különlegessége, hogy kizárták belőle a lakossági ingatlanokat, azaz lakóingatlanok nem lehetnek a német tőzsdén jegyzett REIT-ek ingatlanportfóliójában. A mostani törvény tehát csak félmegoldást jelent a német ingatlanpiac tőkepiacosításában, az egyre népszerűbb német lakóingatlanpiacra más indirekt beszállási alternatívákat kell találni.

A lakóingatlanok kizárása a német REIT-ekből igen sok német ingatlanos céget érint, a 15 legnagyobb tőzsdén jegyzett cégből 9 vállalatnak van jelentős lakóingatlanportfóliója, azaz ők a közeljövőben nem alakulhatnak át REIT-té, holott azokban az országokban, ahol a szabályozás nem zárja ki a lakóingatlanokat (Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, stb.)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés