Előfizetői tartalom

Meglepetés: véget ért a lakáspiaci recesszió?

Portfolio
Az idén az első negyedévben hat százalékkal több lakásépítési engedély született, mint egy évvel korábban. Az adat azzal együtt is meglepetésnek mondható, hogy minimális emelkedést már az előző negyedévben is regisztrált a Központi Statisztikai Hivatal. Ugyanakkor a részletes adatok arra utalnak, hogy ezúttal elsősorban nem a továbbértékesítésre készülő lakások piaca indul be, hanem a saját használatra készülő építményeknél jöhet el a konjunktúra.

A biztató jövőt sugalló engedélyezési adatok természetesen még nem hagynak nyomot a frissen átadott lakások számában. Az első negyedévben 23 százalékkal kevesebb használatbavételi engedélyt adtak ki, mint egy évvel korábban.Figyelembe véve a lakások elkészülési idejét, az emelkedő építési engedélyszám csak valamikor az év végén nyilvánulhat meg az átadott lakások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés