Előfizetői tartalom

Plázaláz - Rekord mennyiségű bevásárlóközpont épül

Portfolio
2008 végéig összesen 17 millió négyzetméternyi bevásárlóközpont-terület épülhet Európában, miközben 2006-ban csupán 5.8 millió négyzetmétert adtak át a Cushman & Wakefield adatai szerint. A legtöbb plázát Spanyolországban, Lengyelországban és Törökországban adják át. A fejlesztői robbanást nagy részben az is magyarázza, hogy olyan nagy kiskereskedelmi láncok, mint a német Metro Group vagy a francia Carrefour a közeljövőben jelentős terjeszkedést terveznek az éretlenebb kelet-európai piacokon, elsősorban Oroszországban és Törökországban.

Plázát mindenhova!. Érdekes módon azonban a 2008 végéig tartó időszakban mégis Spanyolországban épül majd a legtöbb bevásárlóközpont, ott ahol az 1000 főre jutó bevásárlóközpont-terület már így is kimelkedően magas (234.5 négyzetméter), az EU-átlagot (176.4 nm) jelentősen meghaladó volt. Ennek fényében mindenképpen meglepőnek tűnik a spanyolországi ingatlanfejlesztők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés