Előfizetői tartalom

Az új tulajdonos eladná a szupermarket-lánc üzleteit

Portfolio
17.4%-os részesedést vásárol a brit J Sainsbury kiskereskedelmi láncban a quatari Delta ingatlanalap, mely korábban kijelentette, hogy amennyiben részesedést szerez a cégben, úgy mindenképpen szorgalmazni fogja az ingatlanportfólió értékesítését. A cég másik meghatározó tulajdonosa, az 5%-ot tulajdonló Robert Tchenguiz szintén az ingatlanportfólió eladását pártolja, így vélhetően a Sainsbury is beáll az ingatlanjukat sale to lease back konstrukcióban piacra dobó kereskedelmi láncok hosszú sorába.

Mint korábban többször megírtuk, Nagy Britanniában először a Tesco jelentette be, hogy értéeksíti ingatlanportfólióját és piaci alapon visszabérli azt. Az elmúlt 1.5 év során eladta ingatlanjait vagy egy részét többek között a Tesco, a német Karstadt, a francia Casino és a Carrefour, valamint a magyar Interfruct is. A Sainsbury ingatlanportfólióját 9 milliárd fontra becsüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés