Előfizetői tartalom

"Nem lufi, óriási légballon!" - Behúzták a vészféket Spanyolországban

Portfolio
Mélyrepülésbe kezdtek a spanyol ingatlanfejlesztők részvényei a madridi tőzsdén, miután a hét folyamán több negatív hír is napvilágot látott a spanyol ingatlanpiacról. Az országos átlagár növekedése a lakásügyi minisztérium adatai szerint 2007 első félévében 8 éves mélypontra zuhant, miközben több régióban már ingatlanárcsökkenést regisztráltak. Az európai ingatlanpiaci boom éllovasa tehát kifáradni látszik, a mostani megtorpanás/zuhanás közel 10 éves ingatlanpiaci száguldás végére tehet kisebb vagy nagyobb pontot.

Ez már nem is lufi.... A hét folyamán jelentősen esett a Fadesa, az Inmocarral, a Colonial, a Metrovacesa, az Urbis és az Astroc Mediterraneo árfolyama is a vészjóslóan negatív ingatlanpiaci statisztikák hatására. Az árnövekedés lassulása, mely még így is 7.2%-ra rúgott az első negyedévben, valamint a lakásügyi minisztérium túlkínálatról szóló kommentárja hidegzuhanyként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés