Előfizetői tartalom

Éttermet, apartmanházat a tengerparton - 10%-os áremelkedés Horvátországban

Portfolio
A Vir-szigeteken tavaly történt házbontás egyértelműen hatással volt a magyar ingatlanvásárlók döntéseire, pedig a piacot jól ismerő ingatlanforgalmazók szerint hasonló akcióktól nem kell tartani. Az enyhe magyar megtorpanással mit sem törődve a hovátországi ingatlanárak tovább kúsznak fölfelé, a 2006-os szinthez képest jellemzően 10%-kal drágultak a jó adotsságú tengerparti ingatlanok. Egyre többen kezdenek azonban üzleti vállakozásokat déli szomszédunknál, így élénk a kereslet megvásárolható vagy bérelhető vendéglátóipari egységek és építési telkek iránt.

A Vir-szigeteken történt tavalyi botrány után érezhetően visszaesett a magyarok horvátországi ingatlanvásárlási kedve, számolt be a Portfolio-nak Tallósy Berta, a Tara-Bitzer Turisztikai Kft. ügyvezetője, aki szerint a tavalyi események még mindig éreztetik hatásukat. Ennél optimistább Dr. Póta János, az Adria Ingatlan Centrum ügyvezetője, aki szerint tavasszal újraindult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés