Előfizetői tartalom

Idén sem hoz pénzt a luxusadó?

Portfolio
A fővárosban tavaly óta mindössze tízzel bővült a luxusadóalanyok száma, így az idén sem számíthatnak több száz millió forint bevételre. A bevezetéskor a kormány országos szinten milliárdos nagyságrendűre becsülte a bevételt ebből aza dónemből. A márciusi bevallások szerint a luxusadóból idén 108 millió forint várható Budapesten, átlagosan 253 ezer forintot fizetnek majd a luxusadózók - írja a Napi Gazdaság.

Az adóbevallást elmulasztókat továbbra is keresik az adóügyosztály munkatársai az APEH revizoraival együttműködve, akik vagyonosodási vizsgálat keretébenvégzik az ellenőrzést, mondta el a napilapnak Deli Lajos, az adóügyosztály vezetője. Budapesten több, mint 70 olyan adózót tartanak nyilván, aki nem, vagy csak részben fizette meg a kivetett luxusadót. A hátralékosok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés