Előfizetői tartalom

Ami olcsóbb Horvátországnál - Keleti luxusingatlanok megfizethető áron

Portfolio
A nyugat-európai ingatlanárak elszállásával egyre több európai vásárló keres olcsóbb, de kellemes éghajlatú országokat, ahol eleinte csak nyaralni járnak vagy bérbe adják, később pedig nyugdíjas éveiket töltik. A spanyol tengerpart ingatlanjainak drasztikus emelkedése után a vevők egyre inkább keletre orientálódnak, azonban közel sem állnak meg a magyarok körében is népszerű Bulgáriánál vagy Horvátországnál. A nyugati vásárlók ingatlanéhsége a Földközi-tenger afrikai partjáig "kergette" a fejlesztőket, s már Marokkóban és Egyiptomban is golfpályákat, apartmanházakat építenek, elsősorban európai ügyfelekre számítva. Az egyik legfigyelemreméltóbb projekt az egyiptomi El Gouna lakópark, mely sokkal inkább egy mesterséges város, ahol összesen 3,000 állandó lakos él, s saját kórház, angol nyelvű iskola és golfpálya szolgálja az ittlakók életét. És mindezt európai szemmel megfizethető áron kínálják, európaiaknak.

Európa Egyiptomban. A 10 kilométeres tengerparti szakasszal rendelkező El Gouna-t 14 évvel kezdték el építeni, ám a fejlesztés azóta is folyamatos, újabb apartmanházakat, villákat és kertes nyaralókat terveznek. Az intenzív keresletet mutatja, hogy ma már a fejlesztő közlése szerint több, mint 3,000 állandó lakos élvezi a Vörös-tenger partján fekvő mesterséges város kényelmét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés