Előfizetői tartalom

A hozamexpressznek vége - Oroszországé a jövő?

Portfolio
A közép-európai ingatlanpiacok dinamikus hozamkonvergenciája a legtöbb piaci vélemény szerint megtorpanni, lelassulni látszik, az 5.5-6.5%-os sávból jelentős csökkenés már nem várható, hiszen a nyugat-európai tranzakcióüs hozamszintek jellenzően a 4.25-5.5%-os sávban helyezkednek el, azaz a két sáv lassan összeér és várhatóan bizonyos átfedéssel stabilizálódik. A magasabb hozamokra éhes befektetők így jellemzően a még csak most robbanó kelet-európai piacok felé veszik az irányt és Oroszországban, Ukrajnában és a Balkánon fektetnek ingatlanba. A KKE régióban már sikeresnek bizonyult fejlesztők közül is sokan kipróbálják magukat a nem is olyan távoli Oroszországban.

3 millió plázanégyzetméter. A DTZ legújabb régiós elemzése arra számít, hogy a fogyasztás által hajtott orosz gazdaási boom miatt Oroszország lesz a 2007-2009-es időszak ingatlanbefektetési kedvence. Az orosz fővárosban a tanulmány szerint 2007 és 2008 között összesen kb. 3 millió négyzetméternyi bevásárlóközpontot építenek fel, ami a legnagyobb mennyiség Európában....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés