Előfizetői tartalom

Varsóban a legolcsóbb az IPO? - Újabb ingatlanfejlesztő a tőzsdén

Portfolio
Újabb ingatlanfejlesztő megy tőzsdére, ezúttal Varsóban. Az ausztrál tulajdonban lévő, Lengyelországban és Romániában is fejlesztő Opal Property Developments (OPD) várhatóan augusztusban vezeti be részvényeit a lengyel börzére, az IPO értéke a tervek szerint kb. 20 milliárd (300 millió zloty) forint lesz. Az OPD-t jelenlegi tulajdonosai az ausztrál Fobeca PTY és a szintén ausztrál Meydan Group alapította lengyelországi és más kelet-európai ingatlanfejlesztések megvalósítására. A cég a Varsó mellett való döntését azzal indokolta, hogy a lengyel tőzsdén a legalacsonyabbak a bevezetés költségei.

Az OPD jellemzően lakóingatlan projekteket valósít meg Lengyelországban, eddig £ód¼-ban építettek lakásokat. Zászlóshajó-projektjük a U Scheiblera elnevezésű fejlesztés, melyben egy volt textilgyár átalakításával alakítanak ki loft-lakásokat, melyeket a cég közlése szerint mindössze 6 nap alatt értékesítettek. A lakások utáni kapkodás egyáltalán nem irreális jelenség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés