Előfizetői tartalom

Kiürülnek az üzletek? - Rekord, de átmeneti üresedés az üzlethelyiségek piacán

Portfolio
Jelentősen megugrott a belvárosi üzlethelyiségek piacán a kihasználatlanság, mely alapvetően egy konszolidációs folyamat része. Az elmúlt hat év legmagasabb üresedését mutatja ugyanis a belvárosi üzlethelyiség piac Budapesten, derül ki az Ecorys Magyarország tanácsadó cég felméréséből. A vizsgálat Budapest legfontosabb bevásárló főutcáira - a Váci utca teljes hosszára, az Andrássy út Bajcsy-Zsilinszky út és Oktogon, valamint a Nagykörút Nyugati tér és Blaha Lujza tér közé eső szakaszára - terjedt ki.

Nehéz nagyobb üzlethelyiséget találni?. A legfrissebb 2007 év eleji felmérés szerint az Andrássy úton az üresedési ráta 11.5% (a 2006 I. negyedévi 5.9%-os értékkel szemben), a Váci utcában 6.2% (tavaly 3.6%), mely az elmúlt hat év legmagasabb értékét mutatja. A Nagykörút esetében is az üresedési ráta (5,8%) emelkedése volt tapasztalható, igaz kisebb mértékben, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés