Előfizetői tartalom

Van élet a fővároson túl - Sikeres az ECM tőzsdei élete

Portfolio
Eltelt az első negyedév a cseh ECM ingatlanfejlesztő prágai kibocsátása óta. A régiós ingatlan-boom (egyik) haszonélvezőjeként a papír árfolyama az IPO óta összesen 26%-ot emelkedett, s a cégnek jelentős további növekedési potencálja van a másodlagos cseh és orosz városokban tervezett projekteknek és a más KKE-piacokra történő belépésnek köszönhetően. Az ECM a növekedés érdekében egyértelműen tovább diverzifikálja a portfólióját és a magasabb hozamú és alacsonyabb penetrációjú piacokra koncentrál elsősorban. Az ECM többségi tulajdonosa továbbra is az alapító Milan Janku 56%-kal, míg a maradék tulajdoni arány közkézhányadon forog. A cég várhatóan még ebben az évben tőkét fog emelni, a legutóbbi közlések szerint azonban a főtulajdonos a tőkeemelések után is 50% fölött kívánja tartani részesedését.

Van élet a fővároson túl. Az összesen 212 millió eurós piaci kapitalizációjú ECM a fejlesztési portfóliójának a gerincét adó prágai CITY-projekt mellett több másodlagos oroszországi és csehországi városban tervez projekteket, ahol a kisebb piaci lefedettség és verseny mellett alacsonyabb költségekkel, telekárakkal és magasabb hozamokkal számolhat az ingatlanfejlesztő....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés